😸Що буде якщо не платити кредит❌, не повернути гроші вчасно❓🚀

😸Що буде якщо не платити кредит❌, не повернути гроші вчасно❓🚀

Зміст:

Бум кредитування, який Україна переживає останні роки, зробив кредити максимально доступними для населення. Але поряд з новими фінансовими можливостями багато людей зіткнулися з дуже неприємною проблемою, яка виникає, коли нема чим платити за кредитом. Причини відсутності коштів можуть бути різними. Але коли проблема вже є, насущним стає важливе питання: Немає грошей, щоб платити за кредит – що робити?

Заборгованість за кредитом не тільки б'є по гаманцю, а й чинить сильний психологічний тиск. Боржник зазнає стресу, турбуючись про те, що буде, якщо не віддати кредит. Але оскільки проблема поширена, банки та мікрофінансові організації розробили рішення, які зручні і кредитору, і боржнику. Нікому не вигідно доводити справу до суду, тому перше, що треба робити, якщо немає грошей погасити кредит. це звертатися до кредитора та починати вирішувати проблему.

На питання «Чи можна не платити кредит?», відповідь однозначна: позику це юридична відповідальність позичальника, тому гроші необхідно повернути. Багатьох вводять в оману історії з розряду «Не плачу кредит, і нічого не відбувається вже 2-3 роки». Але такі історії завжди закінчуються тим, що з'являється судове рішення, яким позичальник зобов'язаний повернути гроші з величезними відсотками.

Або скануйте QR-код, щоб завантажити додаток

Існують випадки, коли людина бере кредит у фінансовій установі на потрібні речі, розраховує на те, що зможе погасити її вчасно, але матеріальні труднощі – ndash; не дають цього вдіяти. Що робити? Ми поспілкувалися з фінансовими експертами Їхні поради допоможуть розробити алгоритм дій, щоб швидше повернути кредитні кошти, не здригатися від дзвінків з незнайомих номерів і зрештою спокійно спати ночами.

Причини, через які виникають проблеми з погашенням кредиту

У складну ситуацію може потрапити кожна людина, це не завжди залежить від її зусиль чи дисциплінованості. Найвідоміші причини того, що немає можливості сплачувати кредит:

  • Кредит найчастіше беруть із розрахунком на те, що на руках ось-ось з'явиться потрібна сума грошей. Наприклад, людина має отримати зарплату, або розраховує на повернення боргу, прибуток у бізнесі. Якщо ці плани порушуються, людина не може виплатити кредит і не знає, що робити.
  • Термін платежу інколи пропускають просто за забудькуватістю. Якщо навалилося багато справ, можна відволіктися та забути, який сьогодні день. Тому корисно включити SMS-повідомлення про наближення дати платежу та поставити нагадування на телефон.
  • Борг іноді виникає саме через те, що позичальник обрав невдалий спосіб погашення кредиту. Наприклад, якщо перераховувати суму з цього приводу банку чи МФО через інший банк чи платіжний термінал, гроші який завжди переказують відразу. Достатньо запізнитись на добу, щоб було нараховано штраф.
  • Також платники не завжди враховують комісію за переказ коштів. Це може бути невелика сума не більше 1-2 гривень, але через неї на рахунок кредитора надходить не повна оплата, і на решту нараховується пеня.
  • Найнеприємніший, але нерідкий варіант – форс мажор. Позичальника можуть відправити в тривале відрядження, або ще гірше – він може захворіти, потрапити до лікарні та опинитися в ситуації, коли не в змозі виплачувати позику.
  • Банківські структури часто пропонують своїм клієнтам кредитні картки з великим лімітом, що створює ілюзію, що гроші є завжди. Але за використання коштів щомісяця треба платити не маленьку комісію, яка автоматично буде списана з картки. Такі борги зростають непомітно, але дуже ускладнюють життя.
  • І не можна забувати ще одну сумну причину – легковажне ставлення до боргів. Іноді людям здається, що нічого страшного, якщо просто не платити за кредитом. Вони не планують, як повертатимуть борг перед тим, як набрати кредитів, а потім легко пропускають платежі, думаючи, що це їх не стосується, а кредитор розбереться якось сам.

Кредити - це зручний спосіб отримання грошей на різні потреби, які необхідно сплатити у найкоротший термін. Однак, не завжди позичальник має можливість вчасно погасити кредит, що може призвести до серйозних проблем. Проблеми з погашенням кредиту можуть бути з різних причин, наприклад, втрата роботи, несподівані витрати, зміна життєвої ситуації тощо. Також деякі позичальники можуть не оцінювати свої фінансові можливості і брати кредити на занадто великі суми, що в подальшому може призвести до проблем з погашенням боргу.

Що буде, якщо не платити за кредит вчасно

Взяття кредиту – відповідальний крок, який потребує усвідомлення зобов'язань перед кредитором. Але що буде, якщо ви не можете своєчасно погасити борг? Давайте розберемося.

По-перше, непогашення кредиту вчасно може призвести до нарахування штрафних відсотків та пені. Кредитори мають право стягувати певний відсоток за кожний день прострочення. Чим довше ви не платите, тим більше сума боргу збільшуватиметься.

По-друге, ваша кредитна історія відображатиме факт прострочення. Це може негативно вплинути на вашу кредитну репутацію і знизити шанси на отримання майбутніх кредитів або позик. Банки та кредитні організації при вивченні вашої заявки враховуватимуть вашу прострочену заборгованість.

По-третє, за тривалої затримки платежів кредитор має право звернутися до суду і вимагати судового примусового стягнення боргу. В результаті ваше майно може бути заарештоване або виставлене на продаж, а вас самого доставлять перед судом.

Всі ці наслідки можуть серйозно вплинути на вашу фінансову позицію і негативно вплинути на ваше життя. Тому слід прагнути погасити борг у строк або звернутися до кредитора для переговорів щодо можливості реструктуризації чи рефінансування боргу.

На форумах укрнета часто запитують: «Що можуть зробити, якщо не платити кредит?» Найчастіше події розвиваються ось у такій послідовності:

  1. Якщо не сплачувати кредит, на заборгованість почнуть нараховуватись штрафи у зазначеному у договорі розмірі. Залежно від правил, відсотки можуть нараховуватись на всю суму кредиту, а не лише на ту, що залишилося погасити. У цьому випадку борг збільшуватиметься з величезною швидкістю.
  2. Несплата кредиту протягом кількох днів призведе до того, що боржнику почнуть надходити дзвінки від працівників банку або МФО з нагадуванням та боргом. Якщо боржник не реагує, він може зіткнутися з грубістю та погрозами на свою адресу, з психологічним тиском і на нього самого, і на його близьких.
  3. Інформація про прострочення надійде до бюро кредитних історій і негативно позначиться на фінансовому рейтингу позичальника. Якщо прострочення тривала, наприклад, якщо боржник не хоче платити за кредит, він потрапить у чорний список, після чого отримати кредит в іншому місці стане нереальним.
  4. Якщо боржник не йде на контакт або заявляє, що не сплачуватиме кредит взагалі, його борг можуть передати третім особам, які спеціалізуються на професійному стягненні боргів – колекторів. У цей момент погрози стануть на порядок сильнішими, а вплив на боржника посилиться в рази.
  5. Найгірше, що буде, якщо взяти кредит і не платити - судовий розгляд. Не варто доводити ситуацію до цього етапу, оскільки, якщо суд прийме сторону кредитора, майно позичальника буде продано на аукціоні. І тут він отримає повну вартість майна. Якщо справа зайшла так далеко, краще взяти продаж у свої руки та попередити про це кредитора. Часто банки допомагають клієнтам знайти покупців за хорошу ціну, оскільки зацікавлені у якнайшвидшому поверненні кредиту.

Якщо позичальник не платить за кредит вчасно, то у нього може виникнути багато проблем. Насамперед позичальник сплачуватиме штрафні санкції, що може значно збільшити суму боргу. Крім того, банк може розпочати процедуру стягнення заборгованості, що може призвести до судового розгляду та накладення арешту на майно позичальника. У разі, якщо позичальник не зможе погасити борг вчасно, його кредитна історія буде зіпсована, що може призвести до того, що надалі йому буде складніше отримати кредити та інші фінансові послуги.

Що робити, щоб не було проблем із кредитами

Щоб уникнути проблем із кредитами, необхідно відповідально підходити до їх вибору та використанню. Спочатку необхідно оцінити свої фінансові можливості та вибрати кредит, який можна буде погасити вчасно. Також необхідно уважно вивчити умови кредиту і переконатися, що вони влаштовують позичальника. Важливо також стежити терміни погашення кредиту і допускати прострочок. Якщо виникають проблеми з погашенням кредиту, необхідно своєчасно зв'язатися з банком та попросити про реструктуризацію боргу.

Перш ніж наважитися позичати гроші, важливо тверезо оцінювати бюджет. Варто порахувати доходи та витрати та переконатися, що будуть гроші на повернення кредиту. Бажання терміново купити потрібну річ може змусити людину взяти невигідний кредит, не обміркувавши, як вона віддаватиме борги. Не треба брати кредити на непотрібні речі. Постійна реклама, привабливі пропозиції, питання статусу та бажання бути не гіршими за інших штовхають людей на купівлю брендових речей та гаджетів, без яких насправді легко обійтися.

Якщо є фінансова можливість, варто погашати кредити достроково або збільшувати розмір щомісячного платежу. Банки можуть погіршити через це кредитну історію клієнта, але краще погана КІ, ніж величезний борг. Якщо йдеться про швидкі кредити, які беруть на короткий термін до місяця, то, щоб не переплачувати, варто вносити плату частинами. МФО нараховують відсоток тільки на кредит, який у клієнта на руках, і з кожним платежем розмір комісії ставатиме менше.

Що робити, коли нема чим платити кредит

Якщо позичальник не може погасити кредит вчасно, необхідно зв'язатися з банком та попросити про реструктуризацію боргу. Реструктуризація боргу - це процедура, коли банк може змінити умови кредиту, щоб позичальник міг погасити борг у зручнішому режимі. Наприклад, банк може збільшити термін кредиту чи зменшити щомісячний платіж. Важливо своєчасно звертатися до банку і не допускати прострочення, оскільки це може погіршити кредитну історію позичальника.

Основні правила:

  • Не панікувати. Навіть якщо співробітники фінансових установ починають тиснути і лякати, слід пам'ятати, що борг за кредитом не є тяжким злочином. На форумах є багато тем, де описані кроки, які треба зробити. Добре, якщо можна звернутися за підтримкою до когось із близьких.
  • Гірше, що можна робити, якщо немає грошей на те, щоб погасити кредит – це ховатися від кредитора. Якщо боржник зникає, демонструє небажання вирішувати питання, до нього віднесуться як до злісного неплатника. Це загрожує потраплянням до чорного списку.
  • Якщо виникли великі борги за кредитами, перше, що треба робити – прийти до банку особисто та описати свою ситуацію. Банківські працівники можуть запропонувати два варіанти вирішення проблеми – реструктуризацію боргу та/або кредитні канікули.
  • Якщо нема чим платити кредит, не варто відкладати проблему на потім, вона не зникне сама собою. Як тільки людина зрозуміла, що не може сплатити кредит, одразу треба почати думати, що робити. Іноді буває спокуса кинути все, зробити вигляд, що все гаразд, поїхати, забути про борги, сподіваючись на термін давності. Треба пам'ятати, що навіть якщо менеджери не обривають телефону, нагадуючи про борг, це не означає, що вони про нього забули. Кредитори ніколи не забувають про борги, інакше вони давно б розорилися. Якщо взяти кредит, і не віддавати його – гроші не спишуть, але відсотки, що накопичилися, перетворять невелику суму на кабальну.
  • Зайняти гроші у членів сім'ї. Якщо немає можливості виплачувати кредит самостійно, перехопити грошей у родичів. найшвидше рішення. До того ж їм не доводиться віддавати борг із відсотками і проблему можна вирішити із меншою кров'ю. Але навіть якщо це вдалося, не треба розслаблятися і пускати все на самоплив. Фінансові питання з членами сім'ї теж краще вирішувати якнайшвидше, щоб не псувати стосунки.
  • Якщо людина не має можливості платити кредит, часто перше, що спадає йому на думку – взяти новий кредит Це не найкращий варіант. Думки про борги часто змушують людей нервувати, і вони готові взяти кредит на будь-яких умовах, аби позбутися проблеми. Не всі банки та МФО видають кредити громадянам, які мають відкриті позики в інших структурах. А якщо дають добро, то часто на кабальних умовах.

У компанії ШвидкоГроші можна взяти кредит на погашення іншого кредиту на загальних підставах із правом на продовження. Клієнт з поганою кредитною історією має можливість отримати гроші на руки, якщо звертається до компанії вперше. Якщо борг успішно погашено, розмір доступного кредиту збільшиться. Скільки грошей можуть взяти в кредит постійні клієнти, завжди вирішується приватно.

Що робити, якщо виникла заборгованість за кредитом, а грошей на погашення боргу немає

  1. Треба провести аналіз витрат. Зручно користуватись спеціальними програмами для побудови бюджету, але підійде простий блокнот або зошит. Найчастіше ці підрахунки показують, що не менше 10% коштів на місяць йде на випадкові витрати, яких людина навіть не помічає і потім не може згадати, куди поділися гроші.
  2. Якщо людину насправді непокоїть, що буде, якщо не платити позику, їй варто включити режим економії. Найчастіше просто переглянувши статті витрат, вдається заощадити до 30% грошей на місяць, які вдасться використати на оплату кредиту. Не варто заощаджувати на необхідному – їжі, рахунках за комуналку, ліки. Але корисно скоротити витрати на покупку одягу, розваги, відвідування кінотеатрів та кафе.
  3. Пошук нових джерел доходу. Якщо позичальник не може платити за кредитом і турбується, що буде далі, найбільш простий та зручний спосіб – зареєструватися на Кабанчику та брати замовлення. За них платять відразу після завершення роботи, щодня, тому можна швидко заробити потрібну суму.
  4. Якщо на руках не один кредит, а 2 і більше, погашати насамперед треба той, процентна ставка за яким вища. Переплата, що зростатиме, якщо довго не сплачуватиме кредит, є головною причиною падіння в боргову яму. Банки завжди розраховують розмір щомісячних платежів в такий спосіб, щоб клієнт сплатив найбільшу суму. Тому варто самостійно збільшувати розмір платежів за кредити з високою комісією, це створить величезну економію та звільнить кошти на закриття невеликих кредитів.
  5. Коли зроблено останній платіж, потрібно обов'язково переконатися, що кредит сплачено повністю, отримати документ про те, що боргів більше немає та кредитний договір закритий. Тому що навіть залишку в 1 гривню вистачить, щоб залишитися у списках неплатників і з часом отримати великий борг.

Боржники часто цікавляться, що буде, якщо не платити кредит 3 роки, 5 років? Найчастіше такі питання ставлять люди, які взяли кредити в банках, які пізніше закрилися, не переживши економічної кризи. Вони одержують повідомлення, що їхній кредит буде передано іншій установі, після чого їх можуть роками не турбувати. Через це позичальники роблять висновок, що про кредит забули і впадають у паніку, коли отримують дзвінок зі словами про величезний борг. Жоден кредитор не погодиться просто пробачити борг та втратити гроші.

Тому боржнику слід стежити за своєю фінансовою ситуацією. Якщо не платити кредит в Україні, наслідки будуть тими самими, що й в інших країнах. дзвінки колекторів, тиску, судові позови. Краще взяти контроль за ситуацією у свої руки або звернутися за допомогою юриста. За законом – споживчий кредит це відповідальність клієнта, тому суд може надати дозвіл продати майна боржника з аукціону.

Які можуть бути штрафні санкції за відсутності оплат до боргу?

Штрафні санкції за відсутності оплат до боргу можуть бути різними. Залежно від банку та умов кредиту, позичальник може сплачувати штрафні відсотки за кожен день прострочення, штрафи за несвоєчасне погашення кредиту, комісії за переказ грошей тощо. Штрафні санкції можуть значно збільшити суму боргу та призвести до серйозних проблем.

За кожен прострочений день нараховуватиметься певний штраф, передбачений у кредитному договорі. Як результат підсумкова сума може суттєво відрізнятися від тієї, на яку розраховував клієнт, коли приймав кредит, тому бажано цього не допускати.

Невиплачені позички впливають на кредитну історію — це досьє позичальника про всі минулі та нинішні кредити та своєчасність їх погашення.

Як невиплачені позички впливають на кредитну історію?

Прострочені платежі фіксуються в кредитній історії та впливають на рейтинг довіри до клієнта. Так, наприклад, якщо клієнт не погасив попередній кредит, але вирішив оформити новий, йому можуть відмовити у позиці, навіть у іншій фінансовій установі, і навіть за кілька років. Причина: поганий кредитний рейтинг свідчить про ненадійність клієнта.

Майте на увазі, що кредитор дзвонить або надсилає листи клієнтам, які мають заборгованість за кредитом. І якщо позичальник не виконує умов договору, позичальник має право стягнути заборгованість через суд.

Невиплачені позички можуть негативно впливати на кредитну історію позичальника. Якщо позичальник не платить за кредит вчасно, його кредитна історія буде зіпсована, що може призвести до того, що надалі йому буде складніше отримати кредити та інші фінансові послуги. Крім того, негативна кредитна історія може призвести до того, що банк розпочне процедуру стягнення заборгованості та накладення арешту на майно позичальника.

Поради боржнику - що робити, щоб прострочення не виникло

Найголовніше, що ми радимо перед оформленням кредиту: клієнт має підрахувати суму, яку займає, оцінити свої можливості – чи справді зможе повернути позику та відсотки за користування у встановлені у договорі терміни. Уважно прочитати кредитний договір, щоб потім не дивуватися можливим наслідкам у разі несвоєчасного погашення. Якщо так сталося, що клієнт має фінансову установу — не ігнорувати листи та дзвінки від кредитора та йти з ним на контакт. І що швидше, то краще. Уявіть, наприклад, ви дали людині гроші в борг, а повертати їх у нього бажання немає. Що ви відчували б? Те саме і з позичальником, спробуйте поставити себе на нього місце. Він розраховує, що йому повернуть гроші вчасно.

Якщо ви опинилися у складній фінансовій ситуації та можливість своєчасного погашення кредиту викликає труднощі, ось кілька порад, які можуть допомогти:

  1. Зв'яжіться з кредитором: Якщо ви передбачаєте проблеми з платежем, зверніться до кредитора заздалегідь. Поясніть, попросіть перенести термін платежу або домовитися про рефінансування.
  2. Плануйте свої витрати: Складіть бюджет та визначте пріоритети. Ви знатимете, скільки у вас є грошей на оплату кредиту і скільки залишається на інші витрати. Намагайтеся уникати витрат, які можуть негативно вплинути на повернення боргу.
  3. Шукайте додаткові джерела доходу: Якщо ваш основний дохід є недостатнім для погашення кредиту, зверніть увагу на можливість заробітку додаткових коштів. Перегляньте тимчасову роботу, продаж непотрібних речей або інші варіанти, щоб збільшити дохід.
  4. Не беріть нові кредити: Важливо уникати нових позик або кредитів під час існуючого боргу. Це тільки збільшить ваші фінансові навантаження і може призвести до спіралі заборгованості.

Головне, брати кредит з розумом. Ці прості поради від фінансових експертів допоможуть швидше погасити заборгованість за кредитом та уникнути можливих судових розглядів. І пам'ятайте: беріть у борг виключно стільки, скільки потрібно. Не беріть більше, тому що повертати також більше.

Якщо виникла прострочка за кредитом, необхідно зв'язатися з банком та попросити про реструктуризацію боргу. Також необхідно спробувати знайти додаткові джерела доходу, щоб погасити борг вчасно. Важливо не допускати прострочення та своєчасно платити за кредит, щоб не зіпсувати кредитну історію. Якщо проблеми з погашенням кредиту виникли через незалежні від позичальника причини, необхідно зв'язатися з банком і попросити про перенесення термінів погашення кредиту.

Як продовжити кредит і не допустити прострочення?

Справді, бувають непередбачувані ситуації, які від нас не залежать. Наприклад, затримка зарплати, чи зміна роботи чи переїзд на інше місце проживання. Отже, якщо людина розуміє, що зможе оплатити кредит вчасно, як варіант, його можна продовжити, тобто. сплатити відсоток за користування позикою, а потім погасити суму основного боргу Тобто ви не погашаєте суму основного боргу, а лише сплачуєте відсоток за його використання. Завдяки продовженню позики дата погашення переноситься на час, за який позичальник міг би зібрати потрібну суму. Наголошую, що заплатити позику в повному розмірі все одно потрібно.

Експерти звертають увагу: можливий термін відстрочення виплати обумовлюється між кредитором та позичальником при оформленні кредиту. Зверніть увагу, це має бути не лише на словах, а й відображено у договорі. А що робити тим, хто оформив короткостроковий кредит, розраховував повернути гроші за тиждень, і не зробив цього? Тоді настають штрафні санкції, пояснюють експерти.

Немає грошей, а борг є — що робити? Бери гроші у ШвидкоГроші!

Коли фінансові труднощі стають непереборними і вам потрібна термінова допомога, ви можете подумати про взяття позики у компанії ШвидкоГроші.

ШвидкоГроші – кредитна організація, що пропонує мікропозики на вигідних умовах. Компанія дозволяє взяти як невелику суму на короткий термін, і великий довгостроковий кредит. Процес оформлення заявки швидкий та зручний, а гроші можуть бути отримані готівкою або переведені на банківську картку.

Однак важливо пам'ятати, що позика в ШвидкоГроші є короткостроковим рішенням для фінансових труднощів. Перш ніж звернутися за позикою, переконайтеся, що ви уважно вивчили умови, ставки відсотка та додаткові комісії.

Беручи позику у ШвидкоГроші чи інших подібних компаніях, важливо бути відповідальним та планувати погашення боргу вчасно, щоб уникнути подальших фінансових проблем.

Не варто забувати, що перед рішенням про взяття позики чи кредиту рекомендується обговорити свою ситуацію з фінансовим радником або фахівцем, який допоможе вам ухвалити обґрунтоване та усвідомлене рішення.

Який кредит можна взяти у компанії ШвидкоГроші - види кредитів

Яку суму можна взяти в борг у компанії ШвидкоГроші

Хто може звернутися за кредитом - кому дадуть

На які цілі видається кредит

5061

Розкриття інформації 

Наші реквізити:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. (044) 498 10 20, info@sgroshi.com. Ліцензія видана Нацкомфінпослуг, розпорядження від 28.02.2017 р. №438, яка переоформлена 07.03.2024р. Національним банком України на ліцензію на діяльність фінансової компанії з правом надання послуги – надання коштів та банківських металів у кредит.

Реквізити для клієнтів Захищеної категорії:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. 0800 504420, virymovzsu@sgroshi.com

Детальніше про умови отримання кредиту