ТОВ «ФК «Є Гроші Ком» отримало штраф за порушення законодавства України 🗎🤚

ТОВ «ФК «Є Гроші Ком» отримало штраф за порушення законодавства України 🗎🤚

У листопаді — грудні 2023 року Департамент інспектування Національного банку України провів позапланову інспекційну перевірку ТОВ «ФК «Є Гроші Ком». В результаті було виявлено порушення вимог законодавства, що регулюють діяльність учасників ринків фінансових послуг та законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг. Це вже не перше порушення компанії, виявлене НБУ, яке призвело до великих штрафів.

На офіційному сайті e groshi com немає інформації про штрафи та порушення. Але її нескладно знайти у відкритих джерелах, набравши в пошуковій системі «Е Гроші Ком штраф». На даний момент компанія продовжує видавати позики: отримати кредит онлайн Є Гроші можна через сайт або мобільний додаток.

При цьому офіційний контролюючий орган "Національний банк України" повідомляє, що були застосовані заходи впливу у вигляді штрафу та зобов'язань щодо усунення порушень.

Відомості про компанію «Є Гроші Ком» (ТМ «Є-Гроші»)

ТОВ «Фінансова компанія «Є Гроші» займає п'яту позицію серед провідних компаній ринку експрес-кредитів. Мікрофінансова організація (МФО) надає можливість користуватись кредитними продуктами на вигідних умовах. Для оформлення позик клієнти не зобов'язані надавати довідку про доходи або шукати поручителів.

Позичальники використовують для всіх операцій із кредитами в «Е Гроші» особистий кабінет. Спочатку користувач реєструється, потім здійснює вхід до особистого кабінету Е Гроші Ком, після чого може подавати заявку на кредит, здійснювати платежі, відкривати нові позики тощо.

У системі розгляду заявок на отримання позички максимально виключено людський фактор. Це дозволяє МФО швидко приймати рішення щодо видачі позики. У «Є Гроші» графік роботи цілодобовий: заявки обробляються 24/7.

Якщо є питання щодо кредитних продуктів Е Гроші, гаряча лінія допоможе в цьому випадку. Всю інформацію про E Groshi – контакти, номер гарячої лінії, умови видачі позик – можна знайти на офіційному сайті компанії.

Причина нарахування штрафу E Groshi

НБУ застосував до ТОВ «ФК «Є Гроші Ком» заходи впливу у вигляді штрафу за порушення законодавства України про захист прав споживачів фінансових послуг та у вигляді зобов'язання вжити заходів щодо усунення порушень та причин, що сприяли їх вчиненню. Комітет з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив відповідне рішення 12 лютого 2024 року.

Міра впливу у вигляді штрафу на суму 771 800 грн застосована до ТОВ «ФК «Є Гроші Ком» за такі порушення вимог законодавства щодо захисту прав споживачів фінансових послуг:

  • надання не в повному обсязі споживачеві перед укладанням договору про надання фінансових послуг певній законом інформації про умови надання фінансових послуг;
  • укладання договору про надання фінансових послуг не в письмовій формі (якщо укладання договору в письмовій формі передбачено законом);
  • недотримання встановлених законом вимог до договорів про споживчі кредити;
  • недотримання встановлених законодавством вимог щодо взаємодії зі споживачами при врегулюванні прострочених заборгованостей (вимог з етичної поведінки).

ТОВ «ФК «Є Гроші Ком» зобов'язане усунути порушення законодавства щодо врегулювання ринків фінансових послуг та причин, що сприяли вчиненню порушень, до 12 березня 2024 року.

Це не перші порушення компанії: у червні 2023 року Національний банк України вже штрафував ТОВ « ФК «Є Гроші Ком» у сумі 1 266 096 грн за неналежну організацію та проведення первинного фінансового моніторингу. У МФО були виявлені проблеми з розробкою та впровадженням відповідних внутрішніх документів, а також з належною перевіркою нових та наявних клієнтів, у тому числі того, який є членом сім'ї політично значущої особистості.

Плюси та мінуси оформлення кредиту в «Є Гроші»

Щоб взяти кредит Е Гроші, потрібно лише 2 хвилини — одна з основних переваг оформлення позики у цій мікрофінансовій компанії. Якщо терміново знадобилися гроші, такий плюс може бути вирішальним для позичальника. До того ж, промокод на Є Гроші допоможе відкрити кредит вигідніше.

Інші переваги оформлення кредиту у ТОВ «ФК «Є Гроші Ком»:

  • автоматизована система — похибка при прийнятті рішення виключена, оскільки заявки розглядає автоматизована система скорингу;
  • знижена відсоткова ставка — перша позика оформляється на вигідних індивідуальних умовах, а на наступні кредити можна застосовувати в Є Гроші промокод;
  • переказ грошей 24/7 — компанія розглядає 100% заявок і пропонує цілодобову підтримку без перерви та вихідних;
  • позика в мобільному додатку — оформлення кредиту в додатку здійснюється у два кліки, а після закриття позики налічується кешбек;
  • мінімум даних — кредит онлайн Е Гроші можна оформити тільки з паспортом, ІПН, банківською карткою та чинним номером телефону, а довідку про доходи надавати не потрібно;
  • акції та програма лояльності — мікрофінансова організація надає індивідуальні знижки для своїх клієнтів.

МФО «ФК «Є Гроші Ком» — не єдина компанія, де можна швидко взяти кредит за двома документами. У «ШвидкоГроші» для оформлення позики також потрібні лише паспорт та ідентифікаційний код, а процедура відкриття кредиту займає не більше ніж 15 хвилин. Повторний позику оформляється за 5 хвилин. Компанія «ШвидкоГроші» обробляє заявки 24/7, тому отримати кредит можна в будь-який момент.

Серед недоліків компанії «Є Гроші Ком» — відсутність відділень по Україні. Взяти кредит готівкою тут не вийде. У МФО «ШвидкоГроші» є відділення по всій країні, тож оформити позику та отримати кредитні кошти готівкою нескладно.

Або скануйте QR-код, щоб завантажити додаток

Висновок

ТОВ «ФК «Є Гроші Ком» пропонує швидке оформлення позики онлайн через сайт або мобільний додаток. Вимоги до позичальників мінімальні — наявність паспорта, ІПН, актуального номера телефону та банківської картки віком 18–60 років. Для порівняння: у МФО «ШвидкоГроші» віковий діапазон розширено до 70 років. Про компанію Е Гроші відгуки можна почитати як на офіційному сайті, так і на сторонніх ресурсах.

Розкриття інформації 

Наші реквізити:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. (044) 498 10 20, info@sgroshi.com. Ліцензія видана Нацкомфінпослуг, розпорядження від 28.02.2017 р. №438, яка переоформлена 07.03.2024р. Національним банком України на ліцензію на діяльність фінансової компанії з правом надання послуги – надання коштів та банківських металів у кредит.

Реквізити для клієнтів Захищеної категорії:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. 0800 504420, virymovzsu@sgroshi.com

Детальніше про умови отримання кредиту