МФО «Глобал Кредит» отримала штраф за порушення «колекторського» закону 🔔🤚

МФО «Глобал Кредит» отримала штраф за порушення «колекторського» закону 🔔🤚

До фінансової компанії «Глобал Кредит» було вжито міру впливу за порушення вимог «колекторського» закону. Національний банк України оштрафував організацію Global Credit: відповідне рішення було ухвалено у грудні 2021 року.

Про це повідомив НБУ — регулятор діяльності МФО в Україні.

Або скануйте QR-код, щоб завантажити додаток

«Глобал Кредит» — дані про компанію

Глобал Кредит — мікрофінансова організація, зареєстрована у 2012 році з метою надання послуг моментального онлайн-кредитування. До 2022 року МФО займала одну з провідних позицій на українському ринку мікрокредитування. На даний момент діяльність компанії зупинено. З 24 лютого 2022 року МФО «Глобал Кредит» більше не надає фінансових послуг і не здійснює врегулювання прострочених заборгованостей.

До лютого 2022 року «Глобал Кредит» пропонувала оформити кредит на стандартних для мікрофінансових організацій умовах. Принципи діяльності МФО полягали в наступному:

  • швидке оформлення — для нових клієнтів процедура видачі кредиту займала 20 хвилин, при повторному зверненні на подання заявки та отримання грошей витрачалося менше 5 хвилин;
  • проста подача заявки — для відкриття позики з документів були потрібні лише паспорт та ідентифікаційний код, при цьому не було прихованих комісій, застави та поручителів;
  • якісний сервіс - співробітники проходили ретельний відбір та спеціальну підготовку в Центрі корпоративного навчання МФО;
  • зручне погашення — повернути позику можна було так само просто, як і взяти: для цього було передбачено широкий вибір способів погашення мікрокредиту.

Для порівняння: у МФО «ШвидкоГроші» процедура оформлення кредиту займає стільки ж часу: 15–20 хвилин для нових клієнтів та менше 5 хвилин для постійних. Подати заявку теж можна тільки за паспортом та ІПН. При оформленні позичальнику онлайн знадобиться ще й актуальна банківська карта для зарахування грошей. Повернути позику в «ШвидкоГроші» можна в особистому кабінеті на сайті, за допомогою мобільного додатку, у банку чи через термінал.

У «Глобал Кредит» оформити мікрокредит можна було лише на офіційному сайті компанії. У «ШвидкоГроші» відкрити позику можна не лише на сайті, а й через мобільний додаток чи у відділенні МФО. Онлайн-кредити найзручніше отримувати через програму. Якщо ж потрібна позика готівкою, можна звернутися до відділення «ШвидкоГроші» в будь-якій точці України.

ТОВ «Глобал Кредит» — причина штрафу від НБУ

Національний банк України виявив факти порушення вимог законодавства щодо взаємодії із споживачами під час врегулювання прострочених заборгованостей з боку ТОВ «Глобал Кредит». Йдеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, зазначені у статті 25 Закону України «Про споживче кредитування».

НБУ застосував до ТОВ «Глобал Кредит» міру впливу у вигляді штрафу у мінімальному розмірі. Фінансову установу оштрафували на 51 000 грн за порушення вимог щодо етичної поведінки. Комітет з питань нагляду та врегулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг підписав відповідне рішення на засіданні, яке відбулося 22 грудня 2021 року.

Висновок

Фінансова компанія Глобал Кредіт надавала послуги з видачі мікрокредитів онлайн. Вже понад два роки МФО не обслуговує клієнтів та не оформлює нових кредитів. Офіційний сайт компанії ще працює: на ньому можна ознайомитись з умовами, на яких раніше видавалися позики. Охочих оформити кредит на globalcredit.ua перенаправляють на сторонній ресурс із рейтингом найкращих фінансових компаній, які наразі надають свої послуги.

Розкриття інформації 

Наші реквізити:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. (044) 498 10 20, info@sgroshi.com. Ліцензія видана Нацкомфінпослуг, розпорядження від 28.02.2017 р. №438, яка переоформлена 07.03.2024р. Національним банком України на ліцензію на діяльність фінансової компанії з правом надання послуги – надання коштів та банківських металів у кредит.

Реквізити для клієнтів Захищеної категорії:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. 0800 504420, virymovzsu@sgroshi.com

Детальніше про умови отримання кредиту