Чим відрізняється споживчий кредит від кредиту готівкою?

Чим відрізняється споживчий кредит від кредиту готівкою?

Зміст:

Кредити є хорошим способом отримання додаткових фінансових ресурсів для тих, хто їх потребує. Але коли доходить до вибору, багато людей плутаються між різними типами кредитів. Два з таких типів – це споживчий кредит та кредит готівкою. Але чим вони відрізняються?

Споживчий кредит – це кредит, який надається на конкретний споживчий товар чи послугу, такий як автомобіль чи відпустка. Зазвичай, цей тип кредиту захищений самим товаром або послугою, що означає, що якщо ви не зможете виплатити кредит, кредитор може забрати товар або послугу. Споживчі кредити також можуть мати нижчий відсоток у порівнянні з іншими типами кредитів.

Споживчі кредити адресовані фізичним особам — звичайним споживачам, які хочуть позичити гроші на купівлю товарів (наприклад, на холодильник чи смартфон) або оплату послуг (медичних, освітніх тощо).

Кредит готівкою - це кредит, який можна використовувати на будь-які особисті потреби, такі як оплата рахунків, придбання товарів чи послуг або погашення інших боргів. Цей тип кредиту не захищений конкретним товаром або послугою, що означає, що кредитор не може забрати щось у разі несплати. Проте кредит готівкою може мати більший відсоток, ніж інші типи кредитів.

Або скануйте QR-код, щоб завантажити додаток

Що вигідніше за — споживчий кредит чи кредит готівкою?

Розрізняють кілька форм споживчих позик. Наприклад, прямо в магазині можна оформити розстрочку на товар — так званий цільовий споживчий кредит. Як правило, це досить вигідна позичка з низькими відсотковими ставками. Однак далеко не всі торгові точки і не на всі товари оформляють позику. Більш універсальним рішенням є готівковий кредит, який можна оформити у банках та МФО.

Кредит готівкою позичальник отримує у касі фінансової організації або на банківську картку. Хоча це не така дешева позика, як цільова, проте вона може виявитися найкращим варіантом, оскільки кошти можна витрачати як завгодно, де завгодно і коли завгодно. Іноді можна отримати позику готівкою під 0%*, без переплат або за мінімальною процентною ставкою (наприклад, за акційними пропозиціями). При цьому у МФО оформити кредит без проблем можуть навіть люди з низьким кредитним рейтингом.

У якому банку можна взяти споживчий кредит готівкою?

Зараз готівкові цільові та нецільові споживчі кредити дуже популярні, оскільки вони дозволяють швидко вирішувати будь-які побутові проблеми. Зламався телевізор, порвалися кросівки, чи потрібні гроші на подарунок? Споживчий кредит допоможе у всіх цих та багатьох інших випадках.

Вибрати потрібний банк допоможе інтернет. Для пошуку використовуйте такі запити: «топ банків з кредитування», «найкращі умови споживчих кредитів», «народний рейтинг банків» і т.д.

Кредит готівкою багато українських банків. Детально ознайомитись з умовами кредитування можна на офіційних сайтах фінансових організацій.

Однак наявність таких кредитів та їх умови можуть змінюватись в залежності від конкретного банку та кредитоспроможності позичальника. Я рекомендую вам зв'язатися з банками безпосередньо або відвідати їхні веб-сайти, щоб дізнатися більше про їхні кредитні варіанти та вимоги

Рейтинг споживчих кредитів готівкою

Не дивуйтеся, побачивши у видачі пошукових систем за споживчими кредитами сайти МФО. Вони займають високі позиції в рейтингах завдяки зручності та швидкості оформлення позик. Наприклад, у ШвидкоГроші оформлення споживчого мікрокредиту займе не більше години, а у разі повторного обігу — до 20 хвилин **. Позичальник може звернутися по гроші в будь-який день і в будь-який час. Кошти перераховуються відразу після ухвалення рішення, а витрачати мікропозику можна на власний розсуд. Стати клієнтом ШвидкоГроші може пенсіонер, студент, військовий, домогосподарка та жінка у декреті, тоді як у банках у таких позичальників нерідко виникають проблеми, оскільки їм складно підтвердити свої доходи.

Як відбувається розрахунок за споживчим кредитом готівкою?

Як правило, на сайті банків та МФО є опція «Споживчий кредит готівкою - калькулятор розрахунку». Це спеціальна електронна форма, в якій потрібно вказати бажану суму та термін позики, після чого програма миттєво розрахує загальну суму мінікредиту (тіло кредиту + відсотки) та реальну річну відсоткову ставку.

Можна зробити розрахунок платежу за кожен місяць або за кожен день користування кредитними коштами.

Кредитний калькулятор дозволяє об'єктивно оцінити запропонований кредитний продукт.

Чим відрізняється споживчий кредит від кредитної картки?

Ще один поширений вид споживчої позики — кредитна картка, що діє як відновлювана кредитна лінія. Що це означає? Оформивши таку позику, не потрібно щоразу звертатися по нову позику: витратили гроші — повернули їх на карту і можна знову користуватися.

Кредитну картку надає банк. При цьому для кожного клієнта індивідуально встановлюється доступна для позики сума — кредитний ліміт. Термін дії картки — 1-3 роки*.

Відсотки за кредитною карткою нараховуються лише тоді, коли позичальник користується грошима. Повернути заборгованість можна всю відразу або частинами: кредитор призначає обов'язковий мінімальний місячний платіж (5-10% від суми, що використовується*). Нагадаємо, що за звичайним готівковим споживчим кредитом відсотки нараховуються з моменту його видачі.

Принципи оформлення банківської кредитної картки схожі на інші банківські кредити. Оформлення картки може розтягнутися на один-два тижні*, доки буде розглянуто заявку та випущено іменну пластикову картку. Такий інструмент, як правило, недоступний людям з поганою кредитною історією та непідтвердженими доходами. Тому якщо потрібно терміново позичити гроші, краще звернутися до МФО.

Чому варто взяти кредит у ШвидкоГроші?

ШвидкоГроші надає можливість отримання як споживчого кредиту, так і кредиту готівкою. Але чому варто обирати саме Швидкогроші? По-перше, цей сервіс надає можливість отримати кредит переказом на карту онлайн, що дуже зручно та дозволяє заощадити час.

Крім того, ШвидкоГроші пропонує простий та швидкий спосіб оформлення заявок на кредит готівкою та споживчий кредит. З сервісом ШвидкоГроші ви можете бути впевнені, що отримаєте потрібну вам суму грошей за короткий термін.

Споживчий кредит та кредит готівкою - це два різні типи кредитів, які можуть бути придатними для різних потреб. Якщо вам потрібний кредит на конкретний товар чи послугу, вам слід розглянути споживчий кредит. Якщо ж вам потрібні гроші на будь-які особисті потреби, то кредит готівкою може бути найкращим варіантом. У будь-якому випадку, вибравши ШвидкоГроші, ви отримаєте зручний, швидкий та простий спосіб отримання потрібних вам грошей.

*Всі умови кредитування потрібно уточнювати в конкретній кредитній організації. У статті наведено середньостатистичні цифри для прикладу.

**Уточнюйте умови кредитування на момент оформлення кредиту у конкретній організації. Інформація у статті є ознайомчою та не відображає всіх умов договору.

Який кредит можна взяти у компанії ШвидкоГроші - види кредитів

Яку суму можна взяти в борг у компанії ШвидкоГроші

Хто може звернутися за кредитом у ШвидкоГроші - кому дадуть позику

На які цілі видається кредит у ШвидкоГроші

62

Розкриття інформації 

Наші реквізити:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. (044) 498 10 20, info@sgroshi.com. Ліцензія видана Нацкомфінпослуг, розпорядження від 28.02.2017 р. №438, яка переоформлена 07.03.2024р. Національним банком України на ліцензію на діяльність фінансової компанії з правом надання послуги – надання коштів та банківських металів у кредит.

Реквізити для клієнтів Захищеної категорії:

ТОВ «СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР», ЄДРПОУ 37356833, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 133-А, тел. 0800 504420, virymovzsu@sgroshi.com

Детальніше про умови отримання кредиту